Children’s Dental Health Month is in full swing, and what better way to celebrate healthy habits than with a little laughter? Smiling, laughing, and showing off those pearly whites is all part of helping kids feel comfortable and confident when it comes to dental care.
Whether you’re a parent trying to make brushing more fun, a homeschool family adding some humor to your day, or just someone who loves a good (tooth-friendly) joke, these are sure to bring out some big, beautiful smiles.
So go ahead, show all your teeth and enjoy these 20, kid-friendly dental jokes that are guaranteed to make you laugh.
1.) Why did the tooth go to school? Answer: To become a little brighter
2.) What do dentists call their x-rays? Answer: Tooth pics!
3.) Why did the toothbrush get in trouble? Answer: It was always brushing things off.
4.) What time do kids go to the dentist? Answer: Tooth-hurty!
5.) Why did the tooth cross the road? Answer: To get to the other plaque.
6.) What does the dentist say when you don’t brush? Answer: “You’re plaque-ing my patience!”
7.) Why are teeth so smart? Answer: Because they’re always brushing up on things.
8.) What kind of music do dentists like? Answer: Tooth-unes!
9.) Why did the floss feel confident? Answer: Because it really knew how to get between things.
10.) What do you call a bear with no teeth? Answer: A gummy bear!
11.) Why did the tooth bring a mirror? Answer: Because it wanted to check out its smile.
12.) What did the dentist say to the computer? Answer: “This won’t byte!”
13.) Why did the kid bring a ruler to the dentist? Answer: To see how long their smile was.
14.) What do teeth do on their day off? Answer: They hang out and chill.
15.) Why did the dentist become a teacher? Answer: Because it was filling in the gaps.
16.) What does a dentist call a joke? Answer: A real crown-pleaser.
17.) What do teeth say when they're happy? Answer: "This is something to smile about".
18.) What do you call a dinosaur with bad teeth? Answer: A Floss-iraptor!
19.) Why did the tooth go to the party? Answer: To brace itself for fun!
20.) What’s a dentist’s favorite game? Answer: Tooth or Dare.
If you found this article helpful and you would like resources like these send directly to your inbox, be sure subscribe to our FREE newsletter here.
Thanks for reading! Macaroni KID Lebanon is the go-to resource for family-friendly events, activities, and local happenings in and around Lebanon County. From seasonal guides to weekly round ups, we're here to help you make the most of family life, without the overwhelm.
